Meld nu je schade
Ondernemer, denk aan verlengen belastinguitstel!dinsdag, 16 maart, 2021

Heb je betalingsuitstel aangevraagd bij de Belastingdienst vanwege de coronacrisis? Maar ontstaan er nu alweer nieuwe achterstanden? Vergeet dan niet om het uitstel te verlengen. Anders kom je niet in aanmerking voor de betalingsregeling.

Bij bijna 60.000 ondernemers lopen op dit moment belastingschulden op, terwijl hun uitstel van belastingbetaling is verlopen. De Belastingdienst adviseert deze ondernemers om het bijzonder uitstel te verlengen. Alleen zo kunnen zij een beroep doen op de huidige aflossingsregeling van 36 maanden. Verlengen of aanvragen van bijzonder uitstel van betaling kan tot en met 30 juni op deze website van de Belastingdienst

Je bent niet de enige

Bijna 250.000 ondernemers hebben op dit moment betalingsuitstel voor hun coronaschuld bij de Belastingdienst. Bij elkaar is hiermee zo'n 16 miljard euro gemoeid. De Belastingdienst maakt zich zorgen over een groeiende groep van inmiddels bijna 60.000 ondernemers. Zij hebben na afloop van hun uitstelperiode nieuwe betalingsachterstanden opgebouwd en hebben nog niet gevraagd om verlenging van hun uitstel. Wie het uitstel niet verlengt, komt ook niet in aanmerking voor de betalingsregeling.

36 maanden

In de huidige aflossingsregeling moeten ondernemers die gebruikmaken van uitstel van betaling op 1 oktober starten met het aflossen van hun schulden. Dit mag in 36 maanden. Tot het einde van het jaar rekent de Belastingdienst 0,01 procent rente bij het invorderen. Alle ondernemers met bijzonder uitstel van betalen komen in aanmerking voor de betalingsregeling, mits zij na afloop van de uitstelperiode hun belastingen weer op tijd betalen. Lukt dat niet, dan kunnen zij hun betalingsuitstel verlengen tot 1 juli. Ook ondernemers die nog niet eerder uitstel aanvroegen, kunnen nog tot 1 juli bijzonder uitstel van betalen aanvragen

Nieuwe steunmaatregelen

Alles weten over de bestaande en de nieuwe steunmaatregelen? Op vrijdag 12 maart verruimde het kabinet opnieuw twee regelingen. Lees alles over steunmaatregelen op de website van de Kamer van Koophandel of raadpleeg de Coronacalculator.

 

 

Anderen lazen ook
Wanneer is een zelfstandige feitelijk een werknemer? Lees meer
Neem even de tijd voor je pensioen Lees meer
Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in