Meld nu je schade

Gewas, Oogst en Dieren

Gewassen en de oogst zijn wellicht de kostbaarste bedrijfsmiddelen voor de akkerbouwer. Dieren zijn de kostbaarste bedrijfsmiddelen voor de vee- of melkhouderij.

Gewassen, oogstproducten en de dieren vormen het bedrijfskapitaal. Ze zorgen voor omzet en continuïteit. Het spreekt voor zich dat je hier voorzichtig mee om moet gaan. Het is daarom raadzaam om verzekeringen af te sluiten die je tegemoetkomen in de risico’s.

Want die zijn aanzienlijk. Het weer kun je niet plannen. We hebben periodes met veel storm en regen gezien en ook periodes met aanhoudende droogte. De kans op weersextremen neemt toe. Maar ook brand kan veel schade aanrichten, net als uitval van apparatuur op je bedrijf of ziektes onder dieren.

 

Gewassen en de oogst zijn wellicht de kostbaarste bedrijfsmiddelen voor de akkerbouwer. Dieren zijn de kostbaarste bedrijfsmiddelen voor de vee- of melkhouderij.

  • Filter op:
AGRO Gewas & Oogst Koffiemomentje

Je zou graag eens een verzekeringsdeskundige willen spreken over een vraag of een probleem. Onder het mom van “durf te vragen”, dagen we je uit om ons eens uit te proberen.

Vergelijk met elkaar:
OnafhankelijkAdvies

Wij bewaken jouw belangen, ook tegenover verzekeraars. Wij zijn geen verlengstuk van de verzekeraars. Ook als het tegenzit en je schade hebt.

Persoonlijken op maat

Wij geloven niet in eenheidsworst. Ieder te verzekeren risico is uniek, en zo gaan wij er ook mee om. Ook komen wij graag bij jou langs.

Gespreidof in één keer

We maken met jou duidelijke afspraken over de kosten, die je ook gespreid kunt betalen. Zo maken wij onze diensten voor iedereen bereikbaar.

Veilig enbetrouwbaar

Onze medewerkers zijn ervaren vakmensen. We snappen geldzaken zeer goed en de veiligheid van jouw gegevens kunnen wij garanderen.

Een agrarische verzekering die goed bij je past

Het verlies van een groot deel aan vee of gewassen kun je niet zelf dragen. Toch zijn veel agrariërs niet of onvoldoende verzekerd. We begrijpen dat verzekeringen vaak veel kosten aan premie en dat je daarom het risico maar neemt. Toch willen we je graag laten zien dat verzekeren een keuze is. En dat slim verzekeren ook voor jouw agrarisch bedrijf mogelijk is.

In een persoonlijk gesprek laten we je graag zien waar je in jouw specifieke situatie op moet letten om onnodige risico’s zo veel mogelijk af te dekken. We adviseren je over welke risico’s je eventueel wel kunt dragen en welke risico’s te veel invloed op de continuïteit van je bedrijf kunnen hebben.

Via Advies en Kies heb je 24 uur per dag en 7 dagen per week inzicht in je dossier via de unieke beheertool. Ook zorgen we ervoor dat jouw dossier altijd actueel blijf en dat je nooit te veel premie betaalt door dubbele of onnodige verzekeringen.

Hieronder vind je meer informatie over agrarische verzekeringen rond gewas, oogst en dieren. Uiteraard gaat het om algemene informatie. Voor een goed advies in jouw situatie, moet je gewoon even contact opnemen. We helpen je graag met het maken van een goede keuze die betaalbaar is en blijft.

 

Meest gekozen Pakketten .
PersoonlijkAOV Premiemonitor
Al vanaf 5,63 per maand

Ben jij benieuwd of de premie van je huidige AOV nog marktconform is? Betaal je niet te veel voor je AOV? Kan het goedkoper? Met de AOV Premiemonitor zoeken we dat voor je uit.

  • Premievergelijking
  • Voorwaardenvergelijking
  • Informatie over een AOV
Profiteer nu
PersoonlijkAOV Compleet
Al vanaf 82,50 per maand

Bij dit pakket helpen we je stap voor stap om een (nieuwe) AOV af te sluiten. We informeren je eerst over de mogelijkheden van een AOV.

  • Onafhankelijk advies
  • Vergelijking AOV offertes
  • Hulp bij afsluiten AOV
Profiteer nu

De extremen in het weer hebben we de laatste jaren in ruime mate gezien. Het liep uiteen van jaren met enorm veel regen, hagel en storm tot jaren van extreme droogte en periodes met strenge vorst.

Zo ging in 2018 het inkomen van boeren ten gevolge van de droogte met gemiddeld 11% achteruit ten opzicht van het jaar ervoor. Individueel was de terugval soms dramatisch. En maar een klein deel van de agrariërs is hiervoor verzekerd.

Je gewassen verzekeren tegen invloeden van weersextremen is een steeds belangrijker element in het risicomanagement van een agrarisch bedrijf. Vanuit de overheid is er een subsidieregeling die het opbrengen van de premie in veel gevallen bereikbaarder maakt. De verwachting is ook dat meer boeren zich tegen deze extremen zullen gaan verzekeren, waardoor de premie omlaag kan. Dat is logisch, er zijn dan meer schouders om de lasten te kunnen dragen. En uiteindelijk is dat ook het hele principe van verzekeren, toch?

We helpen je graag om een goede keuze voor een gewassenverzekering te maken. Ga er eens met ons over in gesprek.

Gaat de Brede Weersverzekering voor jou te ver? Dan kun je ook een specifieke hagelverzekering afsluiten. De premie is lager dan die bij een Brede Weersverzekering. Uiteraard is de dekking ook beperkter: je bent alleen verzekerd voor schade aan je gewassen door hagel. Je kunt de verzekering in veel gevallen wel uitbreiden met schade door vorst, door brand of door storm.

Verzekeren van gewassen voor brand komt in de praktijk weinig voor, maar in perioden van grote droogte is het goed mogelijk dat bijvoorbeeld een perceel met graan afbrandt. Daarom is het in elk geval verstandig om er over na te denken. Of je het moet verzekeren is een tweede. Daarover wisselen we graag met je van gedachten.

De Brede Weersverzekering is een verzekering tegen gevolgen van extreem weer, die je niet zelf kunt dragen.

Je hebt zelf geen invloed op het weer. Maar het weer heeft wel invloed op jou. En voor jou als agrariër kunnen de gevolgen van het weer ook grote invloed op je gewassen en daarmee op de continuïteit van je bedrijf hebben.

De Brede Weersverzekering kan je beschermen tegen deze risico’s. Met heldere voorwaarden en een betaalbare premie bescherm je jezelf, je gezin en je bedrijf tegen het risico dat je niet zelf kunt dragen.

Zo kun je je verzekeren tegen schade aan gewassen door een regen, droogte, vorst, sneeuw, ijzel, storm, hagel, blikseminslag en natuurrampen. Je kunt zelf kiezen voor een eigen risico en voor een percentage van de schade die je uitgekeerd wilt krijgen bij calamiteiten.

Wist je dat je als agrarisch ondernemer een subsidie voor de verzekeringspremie kunt krijgen? Deze kan oplopen tot wel 65% van het premiebedrag. We vertellen je er graag alles over in een persoonlijk gesprek.

Heb je je gewassen eenmaal geoogst, dan ben je nog niet vrij van risico’s. Je oogstproducten liggen opgeslagen in de bewaarplaats en ook daar kunnen ze ten prooi vallen aan brand, storm, waterschade of andere schades. Met een oogstproductenverzekering kun je jouw kostbare oogst verzekeren tegen de op dat moment geldende marktprijzen. Zijn er grote prijsschommelingen? Dan doe je er goed om het verzekerd bedrag gedurende het bewaarseizoen bij te stellen. Vanzelfsprekend kunnen we je bij Advies en Kies helpen met een goed advies, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Ziekte, ongelukken, vergiftiging. Je veestapel is je inkomen. En tegelijkertijd een risico. Met een veezekering verzeker je je paarden, runderen en andere levende have tegen diverse risico’s. We gaan graag voor je op zoek naar een betaalbare verzekering waarmee je de waarde van jouw veestapel verzekert tegen een betaalbare premie.

Nog zo’n specifieke agrarische verzekering is de verstikkingsverzekering of verstikkingsschadeverzekering. Verstikking kan optreden als regelapparatuur in de gebouwen waar je het vee hebt ondergebracht uitvalt. Ventilatoren en andere apparatuur die zorgen voor de aanvoer van verse lucht kunnen het dan laten afweten, met alle gevolgen van dien. Om je dieren te verzekeren tegen de gevolgen van verstikking, is het belangrijk dat je een alarmeringssysteem hebt dat aan alle eisen voldoet.

De huisvesting van levende have is anno nu sterk geautomatiseerd. Voer, drinkwater, verwarming, ventilatie, alles wordt elektronisch aangestuurd. Behalve het gevaar van verstikking, dreigen er ook andere gevaren bij uitval van regelapparatuur. De speciale Gevolgschadeverzekering Uitval Regelapparatuur (GUR) is een verzekering die dekking biedt voor de gevolgen hiervan. Dood van vee en waardevermindering van je veestapel is hierbij verzekerd. Net als de kosten van het opruimen en het redden van paarden, runderen, varkens of andere dieren.

Geen zorgen.
Daar zijn wij voor

Je hebt je handen vol aan je agrarisch bedrijf. Dat weten wij maar al te goed. Bij verzekeringen en de risico’s sta je misschien niet zo stil. Dat doen wij wél, want ieder zijn vak. We halen er voldoening uit om onze klanten te behoeden voor risico’s die ze niet zelf kunnen dragen. En tegelijkertijd door ze een advies te geven waarmee ze kunnen besparen op de kosten voor verzekeringen. Want niemand wil te veel betalen.

Bij Advies en Kies hebben we ons gespecialiseerd in het verzekeren van agrarische bedrijven. We weten wat goed werkt en wat niet voor elk soort bedrijf. Dus ook voor jouw bedrijf.

Daarnaast scholen we onszelf voortdurend bij, zodat we proactief in de verzekeringsdossiers van onze klanten kunnen kruipen om hen te vertellen wat beter of voordeliger kan. Inderdaad, als wij denken dat je een bepaalde verzekering niet per se nodig hebt, zeggen we dat ook. We zijn er niet om zo veel mogelijk verzekeringen te slijten, maar om jou te helpen met het runnen van je bedrijf.

Wat bij ons uniek is, is dat je altijd toegang hebt tot jouw persoonlijk dossier via internet. Hier kun je direct zien wat er precies verzekerd is en kun je kleine zaken ook zelf wijzigen, zonder kosten.

Vanzelfsprekend kun je ook altijd een persoonlijke afspraak maken. En de opstartkosten voor onze diensten kun je gespreid over 12 maanden betalen.

Tijdens een goed gesprek en een kop koffie horen we graag wat jou als agrarisch ondernemer bezighoudt. En hoe we jou kunnen helpen het maximale uit je bedrijf te halen.

 

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van het laatste nieuws Klik hier en bekijk onze Servicebrieven >
Schrijf mij nu in